Unora le place rap-ul

LA CAFEA

15/04/2021

În serile nu atât de bune, știm că unora le place jazz-ul, unora junk-metal, altora muzica clasică. Dominic e complet îndrăgostit de rap, atât de tare încât a devenit peste noapte, sau după mai multe nopți- Crocodealer. A început să pună în versuri tot ceea ce interiorul lui conține și tot ce imaginația lui poate produce în zilele când sunt atâtea de învățat, în zilele în care totul pare că are sens.

Sursele de inspirație ale lui Crocodealer se găsesc în imediata lui proximitate și în evenimentele care l-au schimbat, în cele care l-au făcut să rămână la fel, în cele pe care nu le va putea schimba niciodată, în cele fericite, în cele lipsite de bucurie, în „ the next episode”.

La o conversație de culise sau mai bine zis într-o pauză de la repetiții, l-am rugat pe Crocodealer să ne dezvăluie și nouă numele acelor rapper-i care l-au influențat până acum. Așa că el ne-a spus , nu în versuri de data asta: „am ales să fac un top 5 al rapper-ilor internaționali, și un top 5 rapper-i autohtoni care m-au impresionat prin felul în care își exprimă ideile în produsele lor muzicale. Clasificarea asta e pur subiectivă și are legătură cu impactul pe care acești artiști îl au asupra mea, și desigur cu indiscutabila calitate a muzicii lor”.

Topul lui Crocodealer

Internațional

  1. J. Cole
  2. Eminem
  3. Kendrick Lamar
  4. JID
  5. Snoop Dogg

Românesc

  1. Deliric
  2. Doc
  3. Killa Fonic
  4. Amuly
  5. Macanache

Pentru noi, Crocodealer rămâne no.1 și poate fi ascultat pe youtube și urmărit pe profilul de insta.

Rap and keep on going till „the next epsiode” just as Snoop Dogg would say.

ULTIMELE POSTURI

2604, 2021

Luca Roxana Emilia

By |April 26th, 2021|INTERVIURI|

Luca Roxana-Emilia studiază Practici Curatoriale contemporane și Management Artistic în cadrul UAD Cluj. Roxana e fotograf, designer grafic și fondator al companiei de design Omcuom. Îi place să se implice în producții sustenabile, sociale și să facă artă din ele.

2304, 2021

Dragă CAB

By |April 23rd, 2021|SCRISORI CĂTRE|

Am mizat ca în teatru, pe o situație complexă, profundă, cu cea mai mare miză / Miza era să nu pleci, să rămâi / Sau miza ar fi fost să plec cu tine / O situație limită

2204, 2021

Ileana Ursu

By |April 22nd, 2021|INTERVIURI|

leana Ursu este actriță la Insula Creative Hub și scriitoare. A absolvit Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca. Debutul literar l-a avut în anul 2012 și îi puteți citi poeziile pe blogul personal ”De amoru’ artei”. Dacă vi se pare că o cunoașteți de undeva, este pentru că a luat premiul pentru cea mai bună actriță (Premiul publicului) la Gala HOP în 2020. Iată de ce am invitat-o la o discuție despre teatru și poezie.