Unora le place rap-ul

LA CAFEA

15/04/2021

În serile nu atât de bune, știm că unora le place jazz-ul, unora junk-metal, altora muzica clasică. Dominic e complet îndrăgostit de rap, atât de tare încât a devenit peste noapte, sau după mai multe nopți- Crocodealer. A început să pună în versuri tot ceea ce interiorul lui conține și tot ce imaginația lui poate produce în zilele când sunt atâtea de învățat, în zilele în care totul pare că are sens.

Sursele de inspirație ale lui Crocodealer se găsesc în imediata lui proximitate și în evenimentele care l-au schimbat, în cele care l-au făcut să rămână la fel, în cele pe care nu le va putea schimba niciodată, în cele fericite, în cele lipsite de bucurie, în „ the next episode”.

La o conversație de culise sau mai bine zis într-o pauză de la repetiții, l-am rugat pe Crocodealer să ne dezvăluie și nouă numele acelor rapper-i care l-au influențat până acum. Așa că el ne-a spus , nu în versuri de data asta: „am ales să fac un top 5 al rapper-ilor internaționali, și un top 5 rapper-i autohtoni care m-au impresionat prin felul în care își exprimă ideile în produsele lor muzicale. Clasificarea asta e pur subiectivă și are legătură cu impactul pe care acești artiști îl au asupra mea, și desigur cu indiscutabila calitate a muzicii lor”.

Topul lui Crocodealer

Internațional

  1. J. Cole
  2. Eminem
  3. Kendrick Lamar
  4. JID
  5. Snoop Dogg

Românesc

  1. Deliric
  2. Doc
  3. Killa Fonic
  4. Amuly
  5. Macanache

Pentru noi, Crocodealer rămâne no.1 și poate fi ascultat pe youtube și urmărit pe profilul de insta.

Rap and keep on going till „the next epsiode” just as Snoop Dogg would say.

ULTIMELE POSTURI

1709, 2021

Nicolas Leș

By |September 17th, 2021|INTERVIURI|

Insula Creative Hub vă invită să urmăriți seria de interviuri cu artiștii din Meta Form Days, pe care îi veți putea întâlni în perioada 27-29 august, la The Cosmic House. Astăzi vorbim cu Nicolas Leș, un ”persecutor” al cenzurii și al superficialității umane.

1709, 2021

Cristian Ciceu

By |September 17th, 2021|INTERVIURI|

Cristian Ciceu este unul din puținii chitarişti români activi în domeniul jazz-ului improvizat, orientat spre muzica ambientală. Tehnica lui include refrene extensive, procesări digitale şi manuale şi chitara deja acordată. Rezultatele sunt complet improvizate, melodia şi textura, sunetele de fundal ambientale care inspiră o atmosferă cinematică şi viziunea lui minimalistă asupra jazz-ului contemporan.

2906, 2021

Opening Days

By |June 29th, 2021|AVIZIER|

Se lucrează. Intens. Neobosit. Peste valurile de căldură sau ultimele știri. Unde? La The Cosmic House. Cum? Împreună cu Insula Creative Hub, Vernisaj Moving Hub, Mendel Collective, Alina Damșa , Cătălin Bocîrnea, Central Station Gallery.