Project Description

META FORM DAYS

Play Teaser 1
Play Aftermovie

Meta Form Days este o călătorie inițiatică, sinestezică a cărei destinație finală este rezultatul propriei tale interpretări libere. Dar nu vei călători singur, căci timp de trei zile vei fi ghidat de artiștii Insula printr-o serie de fuziuni experimentale: arte vizuale, performance și muzică live procesată digital și manual. Keep on going, you’ ll never know where you’ll get!

ECLECTIC ENERGIES – Fusion:
Nicolas Leș, Cristian Ciceu, Patricia Marchiș
27-28 august, – Sala Mare, ora 20:00
Preț bilet – 30 lei.

Te pot iubi din inimă dacă trăiesc cu o inimă artificială? Electric Energies / Meta Form este o expunere experimentală a corpului uman în relație simbiotică cu tehnologia. Veți fi martorii anulării frontierelor dintre uman și artificial, totul într-o fuziune perfectă între imagine – sculptură și procesări digitale/manuale și sunet – o transă care îmbină improvizația liberă cu elemente din muzica clasică, în stil experimental.

Băutura MetaForm este oferită de Vernisaj Moving Hub 😉

DYSTOPIAN SoundLight – Fusion:
Nicolas Leș, Marin Grigore, Paul PS
29 august, – Sala mare, ora 20:00
Preț bilet – 30 lei.

Realitatea este produsul percepției. Cu alte cuvinte, ceea ce vezi nu este o imagine obiectivă a realității, ci o imagine creată de creierul tău, o interpretare a vibrației înțeleasă de ochii tăi. Iată de ce această fuziune dublează efectele de Video Mapping cu practica compozițională experimentală hibridă: minimal techno, synth wave, rominimal și sunetul ritualic al chitării. Distopian SoundLight înseamnă  atâtea arome câți degustători. Enjoy!

Băutura MetaForm este oferită de Vernisaj Moving Hub 😉

WE KEEP DANCING, WHILE WE TRY TO REACH EDEN
Raul Balica
27-29 august, Sala 100, ora 15:00
Intrarea liberă

O  serie de polaroide care arată dorința oamenilor de a trăi împăcați cu ei înșiși, cu ceea ce sunt cu adevărat în esență, fără prejudecăți. Imaginile surprind fragilitatea trupurilor, în dualitatea lor: feminin și masculin în simbioză, cu scopul de a crește vizibilitatea celor din comunitatea LGBTQ+. Chirurgia intervențiilor de modificare a imaginii, respectiv de distorsionare a personajului ne transpune în zona visului, a halucinației. Artistul propune un contrast de genuri care nu ființează separat ci, dimpotrivă, fuzionează, se îmbină până la împreunare, ca în Grădina Edenului.

RADIOGRAPHIC TWINS – Fusion:
Surorile Getwinnas & D.J. Vshayn
27 -29 august, –  Sala Studio, ora 15:00
Intrarea liberă

Radiographic Twins arată gingășia legăturii dintre gemeni printr-un fusion complex – sculptură, proiecții video, performance și original soundscape by Vshayn. Veți fi martorii etapelor fiziologice și emoționale prin care trec două entități de la momentul când ovulul s-a divizat, dând naștere la doi embrioni, până la separarea lor și continua dorință de unificare în ideea stabilirii unei forme finale, ideale. Există drumuri separate pentru gemeni sau sunt doar artere ale aceluiaș drum?

MAGIC ACTUAL – Fusion:
Luca Roxana Emilia, Claudia Maria
27-29 august, Sala Galerie, ora 15:00
Intrarea liberă

Înțeleasă sau neînțeleasă, magia există încă din cele mai vechi timpuri. Uneori  a produs o sămânță de rod creativ, alteori o sămânță de scandal. Magic Actual este o lume vizuală marcată de două tinere artiste, Luca Roxana Emilia și Claudia Maria. Tehnica lucrărilor din expoziție este desen și grafică mixtă. Temele critice abordate sunt mitul și nevoia de permanentă reactualizare a taxonomiei artistice.

Photo by: Adalbert & Om Cu OM

ULTIMELE POSTURI

1709, 2021

Nicolas Leș

By |September 17th, 2021|INTERVIURI|

Insula Creative Hub vă invită să urmăriți seria de interviuri cu artiștii din Meta Form Days, pe care îi veți putea întâlni în perioada 27-29 august, la The Cosmic House. Astăzi vorbim cu Nicolas Leș, un ”persecutor” al cenzurii și al superficialității umane.

1709, 2021

Cristian Ciceu

By |September 17th, 2021|INTERVIURI|

Cristian Ciceu este unul din puținii chitarişti români activi în domeniul jazz-ului improvizat, orientat spre muzica ambientală. Tehnica lui include refrene extensive, procesări digitale şi manuale şi chitara deja acordată. Rezultatele sunt complet improvizate, melodia şi textura, sunetele de fundal ambientale care inspiră o atmosferă cinematică şi viziunea lui minimalistă asupra jazz-ului contemporan.

2906, 2021

Opening Days

By |June 29th, 2021|AVIZIER|

Se lucrează. Intens. Neobosit. Peste valurile de căldură sau ultimele știri. Unde? La The Cosmic House. Cum? Împreună cu Insula Creative Hub, Vernisaj Moving Hub, Mendel Collective, Alina Damșa , Cătălin Bocîrnea, Central Station Gallery.