Project Description

DUALITY [ Expoziție de Fotografie ]

Sinopsis

Nu sunt răspunzător pentru monotonia disoluțiilor tale interiore, ar spune Dublul meu. Nu sunt responsabil de îndoiele tale, ar continua. Dar în momentele noastre de sinceritate cu noi înșine, știm sigur că Dublul nu s-ar dezice de noi, el ne trăiește, și ne lasă să ne consumăm, în timp ce noi, uităm că și noi avem întipărite pe față urme ale prezenței lui. Sunt eu, cel adevărat cel care îți vorbește sau Dublul meu e cel care nu te ascultă acum? Pe cine privești? Pe mine sau pe El?

Dualitatea se lasă inserată în această expoziție prin prezența si/sau absorbița lumnii, prin monocromii acute sau explozii coloristice, prin expresiile corpo-faciale suprarealiste ale celor surprinși. Modelul fotografic este surpins alături de Dublul său în iradianta lumină prezentă în fiecare dintre noi.

• Make up by: Diana Macoveiu, Ana Tudosia, Tea Visan, Angela Kis
• Music provided by DJ RUKIA

GEN EVENIMENT
EXPOZIȚIE DE
FOTOGRAFIE

DURATA

PREȚ BILET
FREE

PUBLIC
AG

DATA PREMIERĂ: 14.05.2021
LOCAȚIE: Online [ www.insulacreativehub.com ]

Ioana Albu
Fotograf & artist vizual.

În ultimii 4 ani lucrările mele sunt semnate sub pseudonimul Gala care s-a născut simultan cu stilul meu fotografic. Sunt o identitate impregnată de două paradoxuri: concretețe și dualitate. Îmi place să descopăr prin prisma obiectivului figurile umane reduse la simplitatea expresiilor,  ajutată de contrastele puternice între lumină și întuneric. Dramaticul, monocromia și autenticitatea trăirilor sunt termenii ce mi-ar putea defini cel mai bine procesul de creație, sau într-un cuvânt, așa cum îmi place să îi spun, Darkology.

Victor Sindean
Fotograf & artist vizual

Sunt complet fascinat de unicitatea fiecărui chip întâlnit. De fiecare dată când apăs butonul pentru a face o fotografie simt o bucurie similară cu cea din copilărie când foile de desen reprezentau locul meu preferat de joacă. Creativitatea și tehnica fotografică dezvoltată de-a lungul anilor și îmi permit să le arăt celor care îmi oferă priviligiul de a se lasa fotografiați propria frumusețe. Acum știu cum să opresc timpul în loc: click.click.click

Raluca Dobre
Artistic supervisor

Privirea îmi este constant atrasă și mereu îndreptată spre arta ca experiență estetică. Explorarea tuturor resurselor estetice pe care ți le por oferi oamenii, natura sau spațiul urban m-a pregatit pentru a participa la diferite proiecte în rolul de “creative supervisor”. Alături de fotografi, regizori sau artiți vizuali am descoperit rolul esențial al unui ochi detașat de prezent, care potențează și întregește actul artistic .

IOANA ALBU

VICTOR SINDEAN