Project Description

DINCOLO [ Spectacol de Teatru ]

Play Teaser

Sinopsis

„Dincolo” este un spectacol care ne vorbește despre zidurile invizibile care se ridică la infinit între acele ziduri vii care sunt ființele umane, ziduri mobile dotate cu simțuri, rațiune și cu un inconștient care este în stare să ne însceneze cele mai labirintice situații.|Mark Ravenhill traduce momentul istoric al căderii Zidului Berlinului în povestea a doi frați gemeni, între care există o misterioasă legătură telepatică. Franz și Karl locuiesc de-o parte și de alta a Zidului. Ce se va întâmpla atunci când „Zidul” va fi distrus?„ Dincolo” ne instigă să ne întrebăm dacă nu cumva există un hybris ce face ca legăturile de sânge să întărească zidurile dintre oameni. Actualitatea acestei piese se verifică în lumea noastră hyper-reală, în universul nostru abrutizat de ecrane și încorsetat într-o multitudine de suprafețe oprimante. Conflictul cu sinele este indisociabil de conflictul cu celălalt. Poate omul să-și asume istoria personală și să dărâme statuile trecutului, ce continuă să ne infesteze cu ideologii prăfuite și cu pornografia limbajului de lemn?
„Dincolo” ne vorbește despre relația dintre cel puternic și cel slab, dar și despre mecanismul demonic ce interzice omului accesul la ordine, instigându-l să perpetueze răul și elementele haotice din structura sa lăuntrică, adeverind pilda homo homini lupus. Ne lovim inevitabil de ceea ce Dostoievski numea „problema mediului”, pe care o sintetizase astfel: „Întrucât societatea este atât de mârșav alcătuită, nu poți scăpa de ea fără să ai cuțitul în mână.” (Jurnal I, 17)
Zidul… Simbol înseamnă despărțire. Despărțirea dintre frații exilați; despărțirea dintre națiuni, indivizi, familii; despărțirea dintre Dumnezeu și creatura zămislită de El; despărțirea dintre ceilalți și mine. Zidul este comunicarea tăiată, cu dubla sa incidență psihologică: securitate, înnăbușire; zidul este apărare, dar și închisoare.

GEN SPECTACOL
DRAMA

DURATA
120 min.

PREȚ BILET
35 / 25 RON

PUBLIC
N15

CUMPARĂ BILET

Proiecte [Spectacol de Teatru]

2021-07-29T09:25:54+00:00

TOXIC

TOXIC [ Spectacol de Teatru ] Play Teaser 1 Play Teaser 2 Sinopsis „Pe cine iubești?”, „Mă iubești pe mine? Așa cum sunt eu, în interiorul meu?”. Ne întrebăm toate astea în timp ce ultimele tranzacții bursiere ne dictează felul în care trăim, felul în care ne organizăm [...]

2021-07-29T09:29:53+00:00

DINCOLO

„Dincolo” este un spectacol care ne vorbește despre zidurile invizibile care se ridică la infinit între acele ziduri vii care sunt ființele umane, ziduri mobile dotate cu simțuri, rațiune și cu un inconștient care este în stare să ne însceneze cele mai labirintice situații.

2021-07-29T09:31:00+00:00

4:48AM

4-48 A.M. este un spectacol-testament a omului perfect gol, care nu mai are nimic de pierdut. Cuvântul crud, arătat în nuditatea sa absolută, ne poartă prin vertijul extrem de intim al bolii psihice și al dezechilibrului spiritual.