Partenerul Nevăzut

AVIZIER

05/04/2021

REMIZA – Un film de Vlad Corb

Un om obișnuit de vârstă mijlocie se întâlnește cu încercarea introspecției. Se află contemplând într-o cameră obișnuită, cu ferestre mari și o lumină orbitoare care vine din exterior. Simțindu-se pregătit, începe să-și dezvăluie sentimentele și convingerile către partenerul său nevăzut, între timp jucând un joc de șah. Pe măsură ce jocul progresează, bărbatul începe să se simtă din ce în ce mai frustrat datorită lipsei de reacție pe care o observă la partenerul nevăzut. Într-un moment de tensiune, protagonistul trăiește un sentiment de fericire, dar din cauza lipsei oricărei forme de răspuns, din nou, își începe declinul într-o stare latentă și incontrolabilă. Într-un moment de chin, alimentat de jocul de șah care s-a încheiat cu o remiză, bărbatul se ridică de pe scaun, îndreptându-se spre partea opusă a mesei. Apare un moment de tăcere urmat de sunetul sticlei sparte. Tremurând și cu pumnul sângerând, bărbatul râde psihotic de partenerul său, care se dovedește a fi reflexia sa într-o oglindă spartă.

Vlad Corb

Vlad Corb este un aspirant regizor din Cluj-Napoca, România. Este în prezent elev în ultimul an de liceu la Liceul Teoretic Avram Iancu.  Dorește să urmeze o facultatede cinematografie,  construindu-și, apoi, o carieră bazată pe regie de film. De la o vârstă fragedă, Vlad a cochetat cu muzica si teatrul având numeroase colaborări cu Opera Naționala Română și Teatrul Național din Cluj-Napoca. Debutează ca actor și în “Absent”, un scurtmetraj, regizat de Sergiu Lupșe, mai târziu fiind “Cristi” în documentarul “Chuck Norris vs. Comunism”,  de Ilinca Călugăreanu. Acesta a fost doar începutul a ceea ce mai târziu a devenit fascinație față de filme și toată munca ce stă în spatele acestei arte. Influențele sale creative stau între o lume surprinsă de Bergman și reprezentată de Tarkovski, ceea ce îl trimite spre o abordare poetică manifestată prin emoții și cadre expresive. Visul său este de a regiza filme de lung metraj care au ca temă, puternice emoții și trăiri umane, făcând empatia un subiect tangibil pentru audiență.

ULTIMELE POSTURI

1709, 2021

Nicolas Leș

By |September 17th, 2021|INTERVIURI|

Insula Creative Hub vă invită să urmăriți seria de interviuri cu artiștii din Meta Form Days, pe care îi veți putea întâlni în perioada 27-29 august, la The Cosmic House. Astăzi vorbim cu Nicolas Leș, un ”persecutor” al cenzurii și al superficialității umane.

1709, 2021

Cristian Ciceu

By |September 17th, 2021|INTERVIURI|

Cristian Ciceu este unul din puținii chitarişti români activi în domeniul jazz-ului improvizat, orientat spre muzica ambientală. Tehnica lui include refrene extensive, procesări digitale şi manuale şi chitara deja acordată. Rezultatele sunt complet improvizate, melodia şi textura, sunetele de fundal ambientale care inspiră o atmosferă cinematică şi viziunea lui minimalistă asupra jazz-ului contemporan.

2906, 2021

Opening Days

By |June 29th, 2021|AVIZIER|

Se lucrează. Intens. Neobosit. Peste valurile de căldură sau ultimele știri. Unde? La The Cosmic House. Cum? Împreună cu Insula Creative Hub, Vernisaj Moving Hub, Mendel Collective, Alina Damșa , Cătălin Bocîrnea, Central Station Gallery.