Partenerul Nevăzut

AVIZIER

05/04/2021

REMIZA – Un film de Vlad Corb

Un om obișnuit de vârstă mijlocie se întâlnește cu încercarea introspecției. Se află contemplând într-o cameră obișnuită, cu ferestre mari și o lumină orbitoare care vine din exterior. Simțindu-se pregătit, începe să-și dezvăluie sentimentele și convingerile către partenerul său nevăzut, între timp jucând un joc de șah. Pe măsură ce jocul progresează, bărbatul începe să se simtă din ce în ce mai frustrat datorită lipsei de reacție pe care o observă la partenerul nevăzut. Într-un moment de tensiune, protagonistul trăiește un sentiment de fericire, dar din cauza lipsei oricărei forme de răspuns, din nou, își începe declinul într-o stare latentă și incontrolabilă. Într-un moment de chin, alimentat de jocul de șah care s-a încheiat cu o remiză, bărbatul se ridică de pe scaun, îndreptându-se spre partea opusă a mesei. Apare un moment de tăcere urmat de sunetul sticlei sparte. Tremurând și cu pumnul sângerând, bărbatul râde psihotic de partenerul său, care se dovedește a fi reflexia sa într-o oglindă spartă.

Vlad Corb

Vlad Corb este un aspirant regizor din Cluj-Napoca, România. Este în prezent elev în ultimul an de liceu la Liceul Teoretic Avram Iancu.  Dorește să urmeze o facultatede cinematografie,  construindu-și, apoi, o carieră bazată pe regie de film. De la o vârstă fragedă, Vlad a cochetat cu muzica si teatrul având numeroase colaborări cu Opera Naționala Română și Teatrul Național din Cluj-Napoca. Debutează ca actor și în “Absent”, un scurtmetraj, regizat de Sergiu Lupșe, mai târziu fiind “Cristi” în documentarul “Chuck Norris vs. Comunism”,  de Ilinca Călugăreanu. Acesta a fost doar începutul a ceea ce mai târziu a devenit fascinație față de filme și toată munca ce stă în spatele acestei arte. Influențele sale creative stau între o lume surprinsă de Bergman și reprezentată de Tarkovski, ceea ce îl trimite spre o abordare poetică manifestată prin emoții și cadre expresive. Visul său este de a regiza filme de lung metraj care au ca temă, puternice emoții și trăiri umane, făcând empatia un subiect tangibil pentru audiență.

ULTIMELE POSTURI

2604, 2021

Luca Roxana Emilia

By |April 26th, 2021|INTERVIURI|

Luca Roxana-Emilia studiază Practici Curatoriale contemporane și Management Artistic în cadrul UAD Cluj. Roxana e fotograf, designer grafic și fondator al companiei de design Omcuom. Îi place să se implice în producții sustenabile, sociale și să facă artă din ele.

2304, 2021

Dragă CAB

By |April 23rd, 2021|SCRISORI CĂTRE|

Am mizat ca în teatru, pe o situație complexă, profundă, cu cea mai mare miză / Miza era să nu pleci, să rămâi / Sau miza ar fi fost să plec cu tine / O situație limită

2204, 2021

Ileana Ursu

By |April 22nd, 2021|INTERVIURI|

leana Ursu este actriță la Insula Creative Hub și scriitoare. A absolvit Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca. Debutul literar l-a avut în anul 2012 și îi puteți citi poeziile pe blogul personal ”De amoru’ artei”. Dacă vi se pare că o cunoașteți de undeva, este pentru că a luat premiul pentru cea mai bună actriță (Premiul publicului) la Gala HOP în 2020. Iată de ce am invitat-o la o discuție despre teatru și poezie.