Faimă, glorie și un loc (virtual) în istorie

LA CAFEA

08/04/2021

Să mă urmăriți”

e continuarea care adesea se poate citi în postările mele de pe social media. Probabil că mulți se întreabă de unde atâta ego și aroganță și nici măcar nu le trece prin cap ca toată joacă asta de a te căuta faimă, glorie și un loc în istoria internetului s-a născut într-o „zi obișnuită de cafea cu O. la Sisters.”

Povestea e simplă. E din timpuri imemoriale când puteai să stai la terasă cu cel mai bun prieten până întreceați limita decenței de stat la cafea. Comandai două cappucino, două Cola, mai pe urmă o limonadă cu fructe (din aia mai scumpă, pentru că deja erai un adult care își putea permite orice) și îți lăsai imaginația să își facă treaba. Ella (chelnerița superbă care ne adoră încă și pe mine și pe O.M. pentru că o făcem să râdă) era mereu acolo pregătită cu o ironie și cu următorul rând de cappucino. Și ea aștepta diminețile cu noi, iar noi nu întârziam niciodată.

Eu și O.M. (să îi spunem așa pentru că el chiar este faimos și nu vrea să apară tot timpul în lumea virtuală) conversam despre nebănuitele căi ale internetului, râdeam despre orice și oricine, priveam lumea cum trece și avem păreri despre piesele vestimentare ale oamenilor și analizam gustul estetic la români, și nu numai, până când deveneam serioși sau până când cineva se instala frumușel și pe nesimțitelea la masa noastră și ne întrerupea tăcerile care nu deveneau niciodată incomfortabile. Dragi fani, cu unii oameni se poate tăcea, lipsit de măști și eu-uri prefabricate. Asta e ceva rar. Făceam asta cu sființenie, punctuali, apoi treceam de la subiect la subiect, niciodată la obiect, dar cu implicarea celor care fac jogging la 6 dimineață. Asta era sportul nostru favorit.

Așa erau diminețile înainte și așa propovăduiam expresiile lui și pe cele lupaniene pe o rază de câteva mese. Linistiți ne uitam la video-uri pe YouTube spațiu prin care O.M. știa să se aventureze până în cele mai întunecate colțuri, căci acolo se găsesc cele mai absurde surse de inspirație. Acolo în „the dark side of youtube”, pe ceva canal obscur, dar cu multe vizualizări poți auzi pe cineva repetând la nesfârșit: „Așa mă răsfăț eu. Să mă urmăriți, dragi fani!”. Și iată, sursa ironiilor. Pentru că nu poți decât să duci totul mai departe, am început și eu postările cu „dragi fani”. Pentru că ți se pare interesant și de studiat felul în care oamenii se prezintă pe ei înșiși pe social media, în zilele noastre. Și realizezi că fiecare își dorește un loc în istoria asta virtuală. Că toți vrem să fim faimoși cu orice preț. Și că asta, cumva ni se cuvine. Că suntem dispuși să ne „ share-uim” chiar și defectele, și adesea prostia din zilele fără sens, doar pentru o clipă de celebritate. Asta, ne amuză cel mai tare pe mine și pe O.M., chiar și acum mai căutăm surse de inspirație. Afirmația a fost atât de bună, cafea nici nu mai are rost să zic, și atunci am decis: rămâne, se cumpără-replica asta rămâne.

 

Am deschis și eu pentru o clipă internetul ca să pozez! Feeling Pepsi și Rea cu biserica în spate avec prietenii de o viață cu care împarți pandemia! Așa ne răsfătăm noi pe balcoanele noastre.
Las aici, câteva din cele mai populare posturi de pe Facebook pentru fanii mei, cei care încă mă urmăresc:
Despre E.ON și alți DEMONI! ; Ioana- asistenta-robot de la serviciul de call-center îmi repetă timp de zece minute: ; NU VĂ ÎNȚELEG! ; Nici eu, dragă Ioana, dar nu ești prima și nici singura care îmi spune asta! ; După alte zece minute: ; NU VĂ ÎNȚELEG! ; Grijă la E.ON că au asistente filozofice, dragi fani! ; E.ON will go on! And ON! ; Vând Proseco și pâine la supra-preț! ; Vă aștept în față, pe scări la Lidl după ora 18:00 (pandemic time)!  ; În juma de oră peste 20 de cupluri “ a la brațette” fac un performance dansant cu ușile care nu se mai deschid la supermarket! ; Asta urmăresc eu duminica, dragi fani! ; Find something you love and let it kill itself! ; Lupan reinterpretându-l pe Bukovski.

Și acum pot să închid liniștită internetul. Revin curând cu noi ruminații, așa că vă invit să mă urmăriți, dragi fani! Când îți dai seama că viața ta e un fel de „Black Mirror” (și în categoria B de filme s-ar numi BLACK DIHOR) și aștepți să vezi plot-twistul scenariștilor din episdodul următor. AM ÎNCEPUT SĂ MĂ URMĂRESC CHIAR ȘI EU PE MINE, și nu numai pe instagram, dragi fani! Stay tunned! Enjoy spring! (winter has never left)
În urma cererilor care mi-au umplut căsuța de mesaje-și acum vă ademenesc cu FOMO (despre care am aflat recent că e o frică atât de reală ca frica de moarte) vă invit fie să mă urmăriți în continuare, fie să nu.Important e, poate, să avem aceeași față, fie că e sub forma unei postări pe net, fie că e cea ce se reflectă în oglinzile din propria locuință. Să trăim în acord cu interiorul nostru, să ne asumăm alegeriile prin „mediile” în care ne aventurăm, să ne îngăduim să fim mai mult „noi” și mai puțin ceea ce își doresc alții să fim, să ascultăm mai atent și să tăcem lângă cei ce care nu ne judecă, să râdem de tot ce ne doare atunci când nu mai găsim altă soluție. SĂ POSTĂM MAI PUȚIN ȘI SĂ TRĂIM mai „AICI” și mai „ACUM” ca niciodată.Urmăriți pe cine vreți, dragi fani, dar mai ales pe voi înșivă, și pe oriunde ați fi
„follow, like, share and subscribe” @ propriile voastre convingeri, vise, dorințe.
Cu drag, un fan, lu’pan

ULTIMELE POSTURI

1709, 2021

Nicolas Leș

By |September 17th, 2021|INTERVIURI|

Insula Creative Hub vă invită să urmăriți seria de interviuri cu artiștii din Meta Form Days, pe care îi veți putea întâlni în perioada 27-29 august, la The Cosmic House. Astăzi vorbim cu Nicolas Leș, un ”persecutor” al cenzurii și al superficialității umane.

1709, 2021

Cristian Ciceu

By |September 17th, 2021|INTERVIURI|

Cristian Ciceu este unul din puținii chitarişti români activi în domeniul jazz-ului improvizat, orientat spre muzica ambientală. Tehnica lui include refrene extensive, procesări digitale şi manuale şi chitara deja acordată. Rezultatele sunt complet improvizate, melodia şi textura, sunetele de fundal ambientale care inspiră o atmosferă cinematică şi viziunea lui minimalistă asupra jazz-ului contemporan.

2906, 2021

Opening Days

By |June 29th, 2021|AVIZIER|

Se lucrează. Intens. Neobosit. Peste valurile de căldură sau ultimele știri. Unde? La The Cosmic House. Cum? Împreună cu Insula Creative Hub, Vernisaj Moving Hub, Mendel Collective, Alina Damșa , Cătălin Bocîrnea, Central Station Gallery.