“Nu există sfârșit. Nu există început.
Există doar pasiunea pentru viață.”

FEDERICO FELLINI

DESPRE NOI

Insula este un hub creativ multidisciplinar dedicat tinerilor artiști emergenți, o platformă deschisă pentru absolvenții artelor performative, vizuale și narative. Insula este un spațiu unde artiștii în rezidență își pot exersa forța creatoare, pot dobândi experiențele necesare lucrului în echipă, pot înțelege practic care sunt etapele producției artistice și își pot materializa vocea artistică.

Insula a fost creată de oameni care lucrează zi de zi cu viitori actori, regizori, scenografi, scriitori, fotografi, dansatori, muzicieni, artiști vizuali și ‘all in between’, înțelegând astfel provocările pe care artiștii le întâmpină o dată porniți în lumea largă. De aceea s-a consolidat această rampă de lansare în carieră ca un spațiu de trecere, unde experimentul artistic să fie bazat pe o gândire liberă, independentă și inclusivă, unde produsul artistic neconvențional să poată fi probat cu publicul în siguranță și unde artiști și public deopotrivă pot pune întrebări dificile și găsi răspunsuri creative.

Mai mult, misiunea noastră este de a crea și menține o comunitate de artiști care să se sprijine reciproc, care să fie refugiu și oază pentru căutările artistice ale membrilor săi și care să se apropie de public printr-o comunicare directă, prietenoasă și dedicată.

De ce Insula? Insula este porțiunea creierului nostru responsabilă cu conștiința de sine, implicând o multitudine de procese senzoriale și afective. Ea se activează într-o sumedenie de evenimente cerebrale, precum dragostea, durerea, dorința, plăcerea de a asculta muzică. Ca rezultat, insula ne ajută să fim conștienți de poziția trupului nostru în spațiu. Această sinergie, atât de specifică artelor performative, vizuale și narative, ne-a inspirat în crearea unui concept deschis spre diversitate și incluziune și care să reprezinte gândirea profundă asupra actului artistic.

Promisiune: membrii și colaboratorii asociației Insula adoptă o conduită corectă, competitivă, și echitabilă, fără să facă deosebire de statut social sau economic, vârstă, sex, apartenență politică, religioasă sau etnică.

ECHIPA

CRISTIAN GROSU
actor/manger/ founder

RALUCA LUPAN
performer/choreographer/ co-founder

PAULA TRIFU
actor / member

ALEX BOTE
actor / member

ILEANA URSU
actor / member

DRAGOȘ MAXIM
actor / member

DORA BERCHEZ
dancer / member

DOMINIC OLAR
actor/ musician / member

DAN BOLDEA
actor / member

CĂTĂLINA GHERDA
visual artist / member

ANTONIA MOLDOVAN
actor / social media manager

ȘERBAN GHILVACI
actor / member

ANDRADA BALEA
actor / member

ALEX RĂDULEA
actor / member

CALL FOR ARTISTS

AI UN PROIECT SAU PUR ȘI SIMPLU VREI SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ?

Contact Us